M

Wild Wonder: Η AkzoNobel παρουσιάζει το Xρώμα Πούδρας της Χρονιάς 2023 ― 

 

Το λαμπερό, θερμό χρυσαφί χρώμα πούδρας ηλεκτροστατικής βαφής, Wild Wonder, είναι το χρώμα πούδρας της χρονιάς για το 2023, από την AkzoNobel. Με απαλή υφή στο άγγιγμα και μεταλλική λάμψη που αστράφτει κάτω από τον ήλιο, το Wild Wonder συνειρμικά παραπέμπει σε απέραντους σιτοβολώνες, με τα στάχυα να κινούνται κάτω από το φως, συνδέοντάς μας με τη φύση και αναδίδοντας θετική ενέργεια.

Η AkzoNobel, παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του χρώματος, ανακοινώνει σε ετήσια βάση μία δική της, επιλεγμένη απόχρωση, ως χρώμα της χρονιάς, μέσα από το ερευνητικό της τμήμα, ColourFutures™, μέρος του Global Aesthetic Center. Για πάνω από τρεις δεκαετίες, το ερευνητικό κέντρο της AkzoNobel είναι υπεύθυνο για την ανάλυση τάσεων, την έρευνα και ανάπτυξη νέων χρωμάτων καθώς και το art direction της εταιρείας. Η ομάδα κορυφαίων ειδικών του Global Aesthetic Center αναγνωρίζει κοινωνικές τάσεις και αποτυπώνει το πνεύμα της εποχής, μεταφράζοντας τα ευρήματά της σε προϊόντα και σε παλέτες για κάθε τομέα χρωμάτων της AkzoNobel.

Το Wild Wonder είναι ένα από οκτώ χρώματα μιας νέας παλέτας επηρεασμένης από τη φύση, τα σχήματα, τις δομές και τα χρώματά της. Μαθαίνοντας από τη φύση, οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα πιο άνετους, όμορφους χώρους διαβίωσης και εργασίας. Τα μοναδικά χρώματα στην νέα αυτή παλέτα προορίζονται να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τη σχέση τους με τους φυσικούς πόρους της Γης, με τους ζεστούς, χρυσούς τόνους της συγκομιδής και τη θετικότητα και την ενέργεια που απορρέει από την ευτυχισμένη υπόσχεση μιας νέας εποχής και ενός βιώσιμου κόσμου που αναγεννάται στον κύκλο της ζωής στη φύση.

Στον τομέα της πούδρας ηλεκτροστατικής βαφής, κάθε χρόνο το Global Aesthetic Center επιλέγει μία trend απόχρωση με υπερανθεκτική τεχνολογία Interpon D2525, ώστε να ανακοινώσει το χρώμα πούδρας της χρονιάς και να αναπτύξει υποστηρικτικές χρωματικές παλέτες γύρω του. Το Wild Wonder, που περιλαμβάνεται στη συλλογή Futura 2022-2025 με τον κωδικό Y220TI, ανήκει στη θεματική παλέτα «Healing Nature», η οποία είναι αφιερωμένη στα χρώματα της φύσης και στη θετική επίδρασή τους πάνω μας.

Το 2023, με το Wild Wonder, είναι ξεχωριστή περίπτωση για την AkzoNobel. Όπως εξηγεί η Διευθύντρια του Δημιουργικού Τμήματος, Heleen van Gent, «To Wild Wonder μιλάει μια γλώσσα την οποία μπορούμε όλοι να καταλάβουμε, διαισθητικά. Η φύση είναι η έμπνευσή μας και μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα με τη ζωή μας και το σπίτι μας. Για τον λόγο αυτό, για πρώτη φορά σε 20 χρόνια, ολόκληρη η χρωματική παλέτα μας εμπνέεται από τους ρυθμούς της φύσης».

Η Bob Dirks, Παγκόσμιος Διευθύντρια Τομέα Αρχιτεκτονικών στην AkzoNobel Πούδρες Βαφής, αναφέρει: «Όλοι χρειάζονται χρώμα. Χρώματα που εντυπωσιάζουν και χρώματα που κρύβουν, χρώματα που ξεχωρίζουν ή ενσωματώνονται στο design. Χρώματα που μπορείτε να δείτε και χρώματα που δεν μπορείτε. Χρώματα που ενισχύουν τα κτίρια στα οποία εργαζόμαστε και ζούμε, τα έπιπλα στα οποία καθόμαστε και χαλαρώνουμε, τα καθημερινά οικιακά προϊόντα που ενσωματώνονται αβίαστα και αρμονικά με την καθημερινότητά μας. “Έχουμε μια συνεχή επιθυμία να σας βοηθήσουμε να πετύχετε, δημιουργώντας εξαιρετικά χρώματα που συνδυάζονται με εξαιρετική υποστήριξη για την προστασία της φήμης σας και της δικής μας.”

Οι πούδρες βαφής Interpon έχουν σχεδιαστεί για να προσδίδουν στις επιφάνειες χρωματική ακεραιότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χάρη στα εξαιρετικά επίπεδα ανθεκτικότητας και απόδοσής τους. Δεν βοηθούν μόνο τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ένα νέο μέλλον, αλλά και το προστατεύουν και το καθιστούν πιο βιώσιμο. Υποστηριζόμενες από περιβαλλοντική δήλωση προϊόντων (EPD), οι πρώτες ύλες, η παραγωγή και η μεταφορά των πουδρών ανά τον κόσμο έχουν αξιολογηθεί από ανεξάρτητο τρίτο φορέα για διαφανή διαπιστευτήρια βιωσιμότητας.