M

Brave Ground: Το χρώμα της χρονιάς της AkzoNobel για το 2021 ― 

Η AkzoNobel παρουσίασε το χρώμα της χρονιάς για το 2021, με το όνομα Brave Ground («Τολμηρό Έδαφος»): μία θερμή, γήινη, ουδέτερη απόχρωση που μας δίνει το θάρρος να αγκαλιάσουμε την αλλαγή. Δεν είναι ένα χρώμα που στέκεται απλά μόνο του, αλλά παράγει διαφορετικές χρωματικές παλέτες που θα βρεθούν στο προσκήνιο στους χώρους και τα προϊόντα μας, τη χρονιά που έρχεται.

Καθώς πρωτοφανή περιστατικά και εμπειρίες γίνονται πλέον κοινός τόπος, δεν προκαλεί εντύπωση ότι οι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα με τον σύγχρονο κόσμο. Σύμφωνα με την εκτεταμένη έρευνα παγκόσμιων τάσεων της AkzoNobel, αυτό που χρειάζονται περισσότερο οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή είναι να νιώθουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Όταν μπορούμε να αισθανόμαστε ευχάριστα από τη σταθερότητα των απλών πραγμάτων, παίρνουμε το θάρρος να εκφραστούμε, να υποστηρίξουμε όλα όσα πιστεύουμε και να κάνουμε νέες συνδέσεις με το παρελθόν και το μέλλον.

Το Brave Ground επιτρέπει στους αποδέκτες να χρησιμοποιήσουν το Χρώμα της Χρονιάς με τρόπο που να αντανακλά το ποιοι είναι, πώς θέλουν να αισθάνονται και πώς θέλουν να ζουν. Η ομάδα του Color /n Architecture επέλεξε το Brave Ground ως χρώμα για το εξώφυλλο του ημερολογίου μας για το 2021: Σχεδιασμένο από τη Γεωργία Χαριζάνη και τον Φίλιππο Φραγκογιάννη, με έδρα αντίστοιχα τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, το εξώφυλλο του ημερολογίου του 2021 είναι από ειδικό χαρτί στην απόχρωση του Brave Ground, με αδρή υφή που θυμίζει τη μοναδική υφή Sablé, με αίσθηση ψιλής άμμου, την οποία έχουν πολλές από τις πούδρες βαφής μας. Ως εύχρηστη και πρακτική ατζέντα με καλαίσθητη, μινιμαλιστική τυπογραφία, το ημερολόγιο του 2021 απευθύνεται σε δημιουργικούς επαγγελματίες που τολμούν να στέκονται απέναντι στις απρόβλεπτες καταστάσεις, προχωρώντας μπροστά, ενώ συγκρατούν τις σκέψεις και το πρόγραμμά τους σε σταθερό μέρος. Το ημερολόγιο συνοδεύεται από έναν μεταλλικό σελιδοδείκτη, προστατευμένο με την πούδρα μας, Gris 2800 Sablé: Ένα χρώμα στην τονικότητα του Brave Ground, με απαλή κυματιστή υφή και μεταλλική λάμψη, το οποίο είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλές στην τοπική μας αγορά στην Ελλάδα για να προστατεύει τα μεταλλικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Μαζί, βρίσκονται δύο μικρές ενημερωτικές κάρτες, σχεδιασμένες από τον επιμελητή του Color /n ArchitectureΣταύρο Μαρτίνο, για να περνούν το μήνυμα της AkzoNobel ως του πιο αξιόπιστου ειδικού όποτε χρειάζεστε συμβουλές για τις χρωματικές εφαρμογές στα αρχιτεκτονικά σας έργα. Μία ασπρόμαυρη κάρτα διπλής όψης, με τυπογραφία που φέρνει στην επιφάνεια όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του χρώματος που συνήθως δεν προσέχουμε, όμως κάνουν όλη τη διαφορά όταν πρέπει κάποιος να προδιαγράψει χρώμα για εφαρμογή σε τρισδιάστατο χώρο, όπου λειτουργούν όλες οι αισθήσεις και όχι μόνον η όραση. Η μία πλευρά της κάρτας είναι κατάμαυρη, όπου απουσιάζει εντελώς η χρωματική τονικότητα, μέσα στη μονοχρωμία της όμως λειτουργεί όμως έντονα με την αφή: η λεπτή, αδρή υφή της κάρτας έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον λογότυπο της Interpon, που είναι τυπωμένο σε λείο, στιλπνό υλικό θερμοτυπίας. Στην πίσω όψη, η λεία, λευκή πλευρά έχει μεταλλικό εφέ: το ειδικό χαρτί της περιλαμβάνει μικροσκοπικά ασημένια και περλέ στοιχεία, θυμίζοντας τις αναρίθμητες metallic πούδρες μας, που ζωντανεύουν κάτω από το φως, όποτε αυτό πέφτει πάνω σε ελαφρά καμπυλωμένες μεταλλικές επιφάνειες. Τέλος, μία κάρτα επικοινωνίας σε ζωηρό κόκκινο δείχνει πώς λειτουργεί η υφή Sablé πάνω σε έντονη χρωματική τονικότητα: ένας μάλλον ασυνήθιστος συνδυασμός, που ξυπνά αμέσως όλες τις αισθήσεις.

Εάν η δική σας αποστολή για το 2021 είναι να σταθείτε πάνω σε σταθερό έδαφος, ως δημιουργικοί επαγγελματίες, η δική μας παραμένει αυτή που ήταν πάντα: να κάνουμε το καλύτερο για να σας βοηθήσουμε να προσέχετε όλες τις αισθητηριακές και διαδραστικές ιδιότητες του χρώματος -πέρα από την απλή τονικότητα- που το κάνουν ένα από τα πιο συναρπαστικά υλικά για να μπορεί κάποιος να χτίζει. Η δική σας δημιουργικότητα, με την σωστή ενημέρωση, μαζί με τη δική μας απαράμιλλη εμπειρία στην προδιαγραφή αρχιτεκτονικών χρωμάτων, είναι το τολμηρό έδαφος για μία δημιουργική νέα χρονιά.

Η φωτογραφία cover είναι ευγενική παραχώρηση του Στέφανου Τσακίρη