M

Baku: Η AkzoNobel παρουσιάζει το Xρώμα Πούδρας της Χρονιάς 2022 ― 

Στην αυγή της εποχής μετά την πανδημία, η AkzoNobel παρουσιάζει το Χρώμα Πούδρας της χρονιάς για το 2022: η πούδρα βαφής με το όνομα Baku είναι ένα συναρπαστικό βαθύ κυανό – indigo χρώμα με απαλή υφή και μεταλλική λάμψη που αστράφτει κάτω από το φως, μοιάζοντας άλλοτε πετρόλ και άλλοτε ένα θερμό ασημί, ανάλογα με την οπτική γωνία από την οποία κάποιος το αντιλαμβάνεται. Το πρωτοποριακό χρώμα, που θα περιλαμβάνεται στη συλλογή Futura 2022-2025, η οποία θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα, συμβαδίζει με τη θεματική ενότητα «Bright Skies» που διατρέχει όλα τα προϊόντα και τις παλέτες της AkzoNobel για το 2022, ως αποτέλεσμα συστηματικής επιστημονικής έρευνας από ειδικούς χρωμάτων στο Κέντρο Αισθητικής (Aesthetic Center) της εταιρείας.

Τα γεγονότα των τελευταίων δύο ετών έχουν στρέψει την προσοχή μας στις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους της ζωής μας. Εκτεταμένη έρευνα τάσεων που έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο από τους ειδικούς της AkzoNobel, σε συνεργασία με διεθνείς σχεδιαστές, αποκαλύπτει ότι επαναξιολογούμε το τι έχει πραγματικά σημασία και είμαστε έτοιμοι για μια νέα αρχή, σε όλα τα επίπεδα.

Η έρευνα, που διεξάγεται σε ετήσια βάση από την AkzoNobel εδώ και 20 περίπου χρόνια, οδηγεί σε σημαντικά ευρήματα που μεταφράζονται σε χρώματα, από τους ειδικούς σε αυτόν τον τομέα. Το αποτέλεσμα είναι σύγχρονα προϊόντα, προσανατολισμένα στις συνειδητές και υποσυνείδητες επιθυμίες της αγοράς, δίνοντας αστείρευτη έμπνευση στον σχεδιασμό μέσα από τη Συλλογή Futura, ώστε κάθε χρωματική επιλογή να είναι ταυτόχρονα και μια ισχυρή δήλωση.

Το χρώμα Baku, βασισμένο στους ανοιχτούς και ανάλαφρους τόνους της ενότητας Bright Skies, δημιουργεί συνειρμούς προσανατολισμένους στην αίσθηση της επέκτασης, του ανοιχτού ουρανού και της απέραντης υπαίθρου. Ανήκοντας στη συλλογή Futura 2022-2025, με την πρώτη ματιά μοιάζει ένα απαλό, αστραφτερό γκρι, αλλά με μια πιο προσεκτική εξέταση αποκαλύπτει ότι διαθέτει ίχνη κυανού – indigo και ασημί, δηλαδή φωτεινότερα χρώματα που αντανακλούν την απεραντοσύνη του ουρανού που απλώνεται πάνω μας. Καθώς το φως κινείται πάνω στο χρώμα, η επιφάνειά του μοιάζει να αλλάζει διαρκώς, παραμένοντας όμως με κάποιον τρόπο και η ίδια, ανοίγοντας απεριόριστες δυνατότητες σχεδιαστικής έκφρασης.

Το όνομα του χρώματος, παρμένο από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, πάνω στην όχθη της Κασπίας Θάλασσας, ακολουθεί το brand όλων των χρωμάτων της συλλογής Futura, που αναφέρονται σε εκπληκτικά φυσικά τοπία και θρυλικές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, μαρτυρώντας τον διεθνή, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της AkzoNobel. Η απόχρωση και η υλικότητά του θυμίζουν άλλοτε την αστραφτερή επιφάνεια της θάλασσας, την πολυτέλεια, τον ανοιχτό ορίζοντα και την ελευθερία για ταξίδια.

Η συλλογή Futura είναι η κύρια συλλογή χρωμάτων στον τομέα της πούδρας ηλεκτροστατικής βαφής, με διεθνή απήχηση εδώ και δεκαετίες. Η συλλογή ανανεώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και τα χρώματα που περιλαμβάνει προφανώς δεν είναι επιλεγμένα στην τύχη: η συγκρότηση της συλλογής είναι τέχνη και ανακάλυψη, που υποστηρίζεται από την επιστήμη και την έρευνα. Τεχνικοί με τεράστια εμπειρία στον τομέα του χρώματος χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να μπορέσουν να μοιραστούν τη φαντασία και τις επιθυμίες του κοινού, δημιουργώντας προϊόντα που ξεχωρίζουν και βρίσκονται πάντα σε απόλυτη σύμπνοια με τις τάσεις και τις επιθυμίες της εποχής τους, αλλά και με εκείνες που θα ανακύψουν στο μέλλον. Αυτή ακριβώς η φαντασία, μαζί με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και ανάπτυξη χρωμάτων, είχε ως αποτέλεσμα το Baku, τη νέα μας «Πούδρα της Χρονιάς», που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στην αγορά, ανοίγοντας τους δικούς σας δημιουργικούς ορίζοντες.